21 Nov 23

Ingenico rozwija współpracę z ITCARD. Z rozwiązania płatniczego korzysta już m.in. sieć restauracji Sphinx

DX8000 Sphinx_PR PL.png
Text

Ingenico – światowy lider w obszarze rozwiązań płatniczych, oraz ITCARD - polski lider w dziedzinie przetwarzania elektronicznych transakcji finansowych, rozszerzają współpracę w oparciu o nowoczesne urządzenia androidowe. Do dyspozycji sprzedawców trafi aplikacja zintegrowana w koncepcji „all-in-one” z terminalami AXIUM DX8000 od Ingenico. Pierwszy z nich miał swój pilotaż w restauracji Sphinx – największej ogólnopolskiej sieci z segmentu casual dining.

Dzięki współpracy Ingenico i ITCARD sieć restauracji Sphinx może teraz realizować swoje codzienne operacje w formule 2 w 1. Jej mechanizm jest prosty: integracja aplikacji płatniczej z terminalem androidowym Ingenico AXIUM DX8000 umożliwia wdrożenie mobilnej aplikacji kelnerskiej, rozliczenie rachunków klientów i przyjmowanie wszystkich form płatności (w standardzie contacless, EMV, przy użyciu paska magnetycznego, kart Visa i Mastercard oraz aplikacji Blik, Apple i Google Pay).

Nowością zaprojektowaną specjalnie przez Sphinx jest mobilna aplikacja kelnerska do obsługi gości, pracująca w ramach systemu gastronomicznego wdrożonego w sieci Sphinx. W rozwiązaniu płatniczym są dostępne wszystkie funkcjonalności oferowane w procesie obsługi kelnerskiej, ponadto wykorzystywane zostały funkcje dostępne w AXIUM DX8000, niezbędne do usprawnienia interakcji z aplikacją Aperitif.

Innowacyjna aplikacja ...

Istotnym wyróżnikiem aplikacji jest jej integracja z rozwiązaniami płatniczymi Ingenico, w których działają wszystkie systemy sprzedażowe. W ramach rozszerzenia współpracy ITCARD połączył aplikację z modelem AXIUM DX8000, działającym na systemie Android 10. Ta kompleksowa gama rozwiązań została opracowana z myślą o optymalizacji działań sprzedawców. Kluczowym dla nich wyróżnikiem jest oszczędność czasu oraz obniżenie kosztów związanych z zakupem urządzeń od różnych producentów oraz szkoleniami z obsługi wielu terminali płatniczych.

Text
Pozytywne doświadczenia naszych klientów z branży HoReCa, którzy po udanym zeszłorocznym pilotażu zdecydowali się na stałe wdrożenie terminali androidowych, zachęciły nas do kontynuacji współpracy w oparciu o kolejne innowacje z Ingenico. Naszym celem jest dostosowanie się do dynamicznie zmieniających się potrzeb klientów, którzy poszukują kompleksowych usług w jednym miejscu. Dlatego też wybraliśmy modele z serii AXIUM, które umożliwiają całościowe zarządzanie procesami płatności i sprzedażą.
Author
Bartosz Borowski, Dyrektor Departamentu Rozwoju Biznesu Terminali POS ITCARD
Text

...dostarczająca nowe usługi na terminalach płatniczych

Androidowe rozwiązania płatnicze AXIUM DX8000 i DX4000 od Ingenico, z którymi ITCARD zintegrowało swoją aplikację, gwarantują swoim użytkownikom dużą wygodę obsługi. To nowoczesne narzędzia umożliwiające realizację wszystkich form płatności zbliżeniowych na ekranie dotykowym o rozmiarze 6 cali. Oba posiadają certyfikat PCI PTS 6.x oraz wyposażone są w najnowsze schematy kryptograficzne i szyfrujące, spełniając najwyższe standardy bezpieczeństwa.

Text
Rosnące zainteresowanie klientów kolejną gamą nowoczesnych terminali Ingenico jest dla nas dowodem na to, że dostarczamy najlepszą innowacyjną technologię i urządzenia wspierające biznes. To właśnie z myślą o przedsiębiorcach stworzyliśmy AXIUM - platformę sprzedażową nowej generacji, która daje dostęp do kompleksowego środowiska w chmurze, uwalniającego prowadzone operacje handlowe. W ten sposób agenci rozliczeniowi mogą zróżnicować swoją ofertę dla sektora MŚP oraz dużych sieci detalicznych, zapewniając pełniejszy zakres udostępnianych metod płatności czy dodanych usług cross-channelowych. To z kolei pozwala myśleć o wygenerowaniu zupełnie nowych źródeł przychodów.
Author
Waldemar Korwin-Kowalewski, Country Manager w Ingenico
Text

Z androidowych rozwiązań płatniczych Ingenico mogą korzystać przedsiębiorcy detaliczni, którzy chcą udostępnić klientom wszystkie metody płatności obecne na rynku. Co ważne, oprócz przyjmowania płatności, modele z serii AXIUM od Ingenico posiadają szeroki pakiet usług dodatkowych: możliwość przyjmowania napiwków w restauracjach, CashBack (pobranie gotówki przez klienta podczas zakupów dokonywanych w sklepie stacjonarnym), MO/TO  (dokonywanie płatności kartą przez telefon lub poprzez kontakt mailowy), doładowania GSM, funkcję DCC (przewalutowanie na wybraną walutę przez akceptującego transakcję). Są wielozadaniowe i mogą służyć także do innych zadań, uzależnionych od potrzeb samych użytkowników.

Dzięki integracji urządzenia z aplikacją mogą oni je dostosować do specyfiki swojej działalności. W przypadku branży HoReCa mogą pełnić rolę atrakcyjnego wizualnie nośnika informacji, w którym zamieścimy menu restauracji, system zarządzania rezerwacjami czy odbiory zamówień na wynos.

Informacje o ITCARD

ITCARD to polskie przedsiębiorstwo oferujące rozwiązania z obszaru usług płatniczych, kart oraz bankomatów. Na podstawie posiadanych zgód organizacji płatniczych jako Third-Party Servicers, świadczymy usługi outsourcingowe przetwarzania i obsługi płatności dla banków i instytucji finansowych w zakresie transakcji internetowych on-line, bankomatów, wpłatomatów, terminali płatniczych, aplikacji płatniczych, kart płatniczych, autoryzacji 3D Secure, DCC oraz aplikacji mobilnych. Umożliwiamy przedsiębiorcom i konsumentom wypłaty i wpłaty gotówki w bankomatach, obsługę płatności w terminalach płatniczych, transakcje on-line 3D Secure ACS oraz płatności realizowane za pomocą aplikacji mobilnych. W ramach Grupy ITCARD, funkcjonuje własna sieć bankomatów Planet Cash oraz sieć terminali POS Planet Pay. Grupa realizuje swoje usługi i operacje również w Chorwacji i w Czechach.

Informacje o Ingenico

Ingenico jest światowym liderem w zakresie akceptacji płatności i świadczeniu usług. Wspieramy naszych klientów i klientów końcowych w realizacji płatności oraz usług dodanych. Działając w 37 krajach i zatrudniając ponad 3500 pracowników, od ponad czterech dekad znajdujemy się w czołówce branży handlowej. Z ponad 40 milionami urządzeń płatniczych wdrożonych na całym świecie, obsługiwanych przez ponad 2500 aplikacji, firma codziennie zaspokaja potrzeby milionów konsumentów. Dzięki naszym zaawansowanym zintegrowanym rozwiązaniom i sieci partnerstw upraszczamy świat płatności i zapewniamy usługi o wartości dodanej, aby wspierać rozwój handlu.

Press contacts

Elena Chadaigne, Global Head of External Communications

T +33 6 80 58 27 62

E [email protected]

newsletter
Badź na bieżąco

Poznaj najnowsze informacje na temat Ingenico.

contact us
Masz pytania lub uwagi?

Wyślij nam wiadomość, po kliknięciu na poniższy link. Odpowiemy w możliwie najkrótszym terminie.